Mathijs over MarktMentor

Onze ambitie is om MarktMentor uit te laten groeien tot de autoriteit op e-commerce data in Nederland.

Lars Hurkmans - Mede-Oprichter & Datawetenschapper

Hoe MarktMentor is ontstaan

In 2021 werd ons team benaderd door een verkoper van bol.com tijdens een barbecue-evenement. De verkoper gaf aan dat hij zijn assortiment op het platform wilde uitbreiden en zocht naar een geschikte tool om inzicht te krijgen in de specifieke zoekopdrachten en aankopen van consumenten op bol.com. Geïntrigeerd door het idee, besloot ons team enkele weken later te onderzoeken of het mogelijk was om een dergelijke tool te ontwikkelen.

Na uitgebreid onderzoek naar bol.com, waren we ervan overtuigd dat het ontwikkelen van de gevraagde tool een interessante uitdaging zou zijn. Gemotiveerd door dit vooruitzicht, zetten we ons in om de gewenste tool voor de bol.com verkoper te creëren.

Om dit project tot een succes te maken, zochten we samenwerking met experts op het gebied van data-analyse. We slaagden erin om een aantal ambitieuze data science studenten te overtuigen om deel te nemen aan dit initiatief. Dankzij onze gezamenlijke inspanningen kunnen we nu terugkijken op een succesvol traject!

Opgericht
2022
# Werknemers
2
# Breinbrekende Nachten Doorhalen

Ontmoet de mensen achter MarktMentor

  • Mathijs Frenken

    Mede-Oprichter en Full-Stack Engineer

    Ik ben MarktMentor begonnen om ondernemers op bol.com te helpen groeien en professionaliseren. Ik zag al snel dat productonderzoek op bol.com beter kon in zowel kwaliteit als kwantiteit. Door dit te verbeteren en de volledige lifecycle van een bol ondernemer te ondersteunen, helpen wij ondernemers naar het volgende niveau. Met mijn expertise als software engineer en de expertise van mijn collega's is dit mogelijk.

  • Lars Hurkmans

    Mede-Oprichter en Data Engineer

    Ik ben na het afronden van mijn studie gevraagd om aan de ontwikkeling van MarktMentor mee te werken. Ik heb een bachelor studie Econometrics & Operational Research gevolgd aan Maastricht University (Cum Laude) en een Master Econometrics & Management Science: Business Analytics & Quantitative Marketing aan Erasmus Universtieit Rotterdam (Cum Laude). Tijdens mijn afstudeerstage heb ik bij bol.com onderzocht in hoeverre consumenten meer bereid zijn te betalen voor een snellere levertijd.

Ons kantoor

Je kan ons vinden op de onderstaande locatie.

Nederweert

Magnesiumstraat 23bNederweert 6031 RV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

En volg de ontwikkelingen op het gebied van e-commerce Nederland.

Jouw privacy is belangrijk voor ons. Meer weten, kijk in ons Privacy Verklaring.