Op zoek naar een alternatief voor Boloo?

Ontdek MarktMentor, het platform voor bol.com dat je direct toegang geeft tot miljoenen productdata, waardoor je sneller en gemakkelijker inzichten kunt genereren en beslissingen kunt nemen.


Geen weken wachten op data, maar direct aan de slag!

Bol Zilver Partner Badge
Vrouw werkt op laptop met MarktMentor

Meer dan 3000 bedrijven gingen jou al voor

Aigostar logoBic logoLifegoods logonetprofiler logoAmazin logo

Lees onze case study

Waarom maken bol.com verkopers de overstap naar MarktMentor?

Pricing plan comparison
marktmentor logoboloo logo
Product Research
Product Database
Inbegrepen
Inbegrepen
Chrome Extensie
Inbegrepen
Inbegrepen
Product Radar
Inbegrepen
Inbegrepen
Productgroepen vergelijken
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Data tussen Nederland & België vergelijken
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Koopblok analyseren
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Direct toegang tot data
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Aantal producten met data
meer dan 3 miljoen producten
enkele honderdduizenden producten
Keyword Research
Zoekwoord Database
Niche Verkenner
Niet inbegrepen
Data over trends & seizoenen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Niches onderzoeken via zoekwoorden
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Producten onderzoeken via zoekwoorden
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vindbaarheid analyseren
Inzichten zoekwoordposities
Inbegrepen
Inbegrepen
Inzichten categorieposities
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Data wordt dagelijks ververst
Inbegrepen
Inbegrepen
Automatisering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Historische data meteen beschikbaar
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Zoekwoordfilters
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Data exporteren
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Maximale positie per zoekwoord
1000
300
Dashboard
Mobiele app
Inbegrepen
Inbegrepen
Winstgevendheid analyseren
Inbegrepen
Inbegrepen
Meerdere winkels koppelen
Inbegrepen
Inbegrepen
Listing optimalisator
Inbegrepen
Inbegrepen
Winstcalculator
Inbegrepen
Inbegrepen
Marktaandeel
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Conversie analyse
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Bulk data importeren
Inbegrepen
Niet inbegrepen
SEO op bol.com
Zoekwoorden (Termwijzer)
Inbegrepen
Inbegrepen
Reverse search
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Gerelateerde zoekwoorden ontdekken
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Winkelbeheer
Automatisch facturen uploaden
Inbegrepen
Inbegrepen
E-mail campagnes
Inbegrepen
Inbegrepen
Prijsmodel
Beschikbaar vanaf
€15,- per maand
Vanaf €29,95 per maand
Kosten bij meer dan 200 orders per maand
Vanaf €49,- per maand
Vanaf €52,90 per maand
Kosten bij meer dan 1000 orders per maand
Vanaf €49,- per maand
Vanaf €72,90 per maand
Kosten bij meer dan 7500 orders per maand
Vanaf €49,- per maand
Vanaf €129,90 per maand
Constante kosten per bestelling
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Extra
Bol partner
Inbegrepen
Niet inbegrepen
In detail

MarktMentor vergeleken met Boloo

Ben je op zoek naar een tool zoals Boloo die je helpt bij het vinden van winstgevende producten met behulp van een product tracker? Wil je een dashboard waarmee je je winstgevendheid kunt analyseren? Wij hebben precies wat je zoekt en zelfs meer! Onze diensten zijn verrijkt met extra functies die ontworpen zijn om jouw bol business naar een hoger niveau te tillen.
Hier is alvast een voorproefje van wat je van ons kunt verwachten.

Productonderzoek

Product database van bol.com met winstgevendheid, sales en omzet

Boloo en MarktMentor bieden beide waardevolle tools voor productonderzoek, maar ze werken op verschillende manieren. Boloo vereist dat je zelf producten selecteert en wacht op de verzameling van data. Aan de andere kant, biedt MarktMentor je onmiddellijke toegang tot een uitgebreide database met miljoenen relevante producten.

Wat MarktMentor verder uniek maakt, is de mogelijkheid om productinzichten te verkrijgen voor zowel Nederland als België. Bovendien kun je met MarktMentor de koopblokken van miljoenen producten analyseren. Dit geeft je een dieper inzicht in de markt en helpt je bij het nemen van geïnformeerde beslissingen.

Een ander voordeel van MarktMentor is de Product Radar. Deze tool helpt je om alle verzamelde data te organiseren. Dit betekent dat je alle relevante informatie op één plek hebt, wat het gemakkelijker maakt om beslissingen te nemen.

En dan hebben wij het nog niet eens over de Niche Verkenner gehad.

Niche Verkenner

Niches en zoekwoorden onderzoeken op bol.com

De Niche Verkenner is een krachtige tool, speciaal ontworpen om je een volledig overzicht te geven van alle verkoopkansen op bol.com. Met deze feature kun je snel en gemakkelijk de verschillende niches en marktsegmenten op bol.com ontdekken en onderzoeken waar nog onbenutte kansen liggen.

De Niche Verkenner biedt een dynamische, filterbare database van zoekwoorden en categorieën. Hiermee kun je je onderzoek verfijnen op basis van verschillende factoren zoals vraag, concurrentie en seizoensgebondenheid. Dit maakt het gemakkelijk om precies te vinden wat je zoekt en om kansen te identificeren die anderen misschien over het hoofd zien.

Wat de Niche Verkenner echt onderscheidt, is de mogelijkheid om trends en ontwikkelingen te volgen over verschillende tijdsperiodes. Of je nu wilt zien wat er de afgelopen maand is gebeurd, de afgelopen drie maanden of zelfs het afgelopen jaar, de Niche Verkenner biedt de inzichten die je nodig hebt.


Aanbod optimaliseren

Om succesvol te groeien op bol.com is het essentieel om je assortiment regelmatig onder de loep te nemen. Het is belangrijk om te identificeren welke producten in jouw assortiment hardlopers zijn en welke achterblijven. Zowel Boloo als MarktMentor bieden tools om deze inzichten te verkrijgen. Echter zijn er aanzienlijke verschillen in de manier waarop deze twee platformen je ondersteunen en de functionaliteiten die ze bieden.

Boloo biedt inzichten in je huidige vindbaarheid, wat nuttig is, maar MarktMentor gaat een stap verder. Naast het bieden van inzichten in je huidige vindbaarheid, biedt MarktMentor ook waardevolle informatie over je marktaandeel en conversies. Deze extra inzichten kunnen je helpen om een meer holistisch beeld te krijgen van je prestaties op bol.com en om gerichtere strategieën te ontwikkelen voor groei.

Vindbaarheid verbeteren

Bol.com salesfunnel met gemiddelde ranking, conversies en verwachte sales van een zoekwoord

Het verbeteren van je assortiment begint met het begrijpen van je huidige vindbaarheid. Boloo heeft hiervoor de Ranking Checker ontwikkeld, een tool die je laat zien op welke zoekwoorden een product wordt gevonden. Echter, deze tool heeft een aantal beperkingen:

  • Posities worden pas bijgehouden nadat je zelf zoekwoorden hebt toegevoegd, wat betekent dat je enkele weken moet wachten voordat je bruikbare inzichten uit deze tool kunt halen.
  • Je moet zelf aangeven voor welke zoekwoorden je de posities wilt bijhouden. Dit kan leiden tot het over het hoofd zien van relevante zoekwoorden waarvan je misschien niet op de hoogte bent, maar waarop je mogelijk wel zichtbaar bent.
  • Het proces van het handmatig toevoegen van zoekwoorden voor elk product kan tijdrovend zijn, vooral als je veel producten in je assortiment hebt.
  • Je kunt per product maar maximaal 10 zoekwoorden opgeven, wat betekent dat je voor verschillende producten niet alle relevante zoekwoorden kunt bijhouden. Verschillende producten kunnen op meer dan 100 zoekwoorden zichtbaar zijn.
  • De tool biedt alleen inzichten in zoekwoorden en houdt geen data van categorieën bij.

MarktMentor biedt echter oplossingen die deze problemen aanpakken en die je een duidelijk beeld geven van de vindbaarheid van je assortiment. MarktMentor volgt automatisch op welke zoekwoorden miljoenen producten op bol.com zichtbaar zijn. Dit betekent dat je direct toegang hebt tot deze data zodra je je bij ons aanmeldt, waardoor je veel tijd en onderzoekswerk bespaart.

Bovendien hoef je niet te wachten op data, omdat wij deze al voor je hebben verzameld. Naast zoekwoorden houden we ook de posities in categorieën bij, zodat je je vindbaarheid op deze manier kunt volgen. En in tegenstelling tot Boloo, die alleen de top-300 posities bijhoudt, volgen wij de posities tot 1000. Dit doen wij om jou een zo uitgebreid mogelijk overzicht van je zichtbaarheid op bol.com te geven.

Het marktaandeel

Bol.com marktaandeel voor computers, koken & tafelen en persoonlijke verzorging

Het is essentieel om te begrijpen hoe je presteert ten opzichte van je concurrenten om je assortiment te optimaliseren. Daarom hebben we bij MarktMentor een functie ontwikkeld die je inzicht geeft in je marktaandeel voor alle categorieën op bol.com.

Deze tool biedt waardevolle informatie waarmee je kunt bepalen in welke categorieën je uitblinkt en waar je mogelijk verbeteringen kunt aanbrengen. Door deze gegevens over een bepaalde periode te bekijken, kun je trends en patronen identificeren. Dit helpt je te bepalen welke delen van je assortiment mogelijk meer aandacht nodig hebben.

Met deze inzichten kun je gerichte beslissingen nemen om je assortiment te verbeteren en je concurrentiepositie op bol.com te versterken.

Conversie analyseren

Het analyseren en vergelijken van je conversieratio met die van de markt is een cruciale stap in het verbeteren van je assortiment. MarktMentor biedt je de inzichten die je nodig hebt om dit te doen.

Met onze tool kun je gemakkelijk identificeren welke producten beter presteren dan de markt en welke momenteel onderpresteren. Deze informatie is van onschatbare waarde bij het bepalen van je volgende stappen.

Op basis van deze inzichten kun je gerichte acties ondernemen. Of het nu gaat om het aanpassen van je listingstrategie voor producten die het goed doen, of het heroverwegen van je aanpak voor producten die niet aan de verwachtingen voldoen, MarktMentor helpt je om geïnformeerde beslissingen te nemen die je bedrijf vooruit helpen.


SEO op bol.com

Boloo en MarktMentor bieden beiden tools aan voor SEO op bol.com. Boloo's Keyword Verkenner biedt een combinatie van bol-zoektrends en Google PPC informatie, wat nuttig kan zijn voor een basisinzicht in relevante zoekwoorden. Echter, de Termwijzer van MarktMentor gaat een stap verder en biedt een uitgebreidere en meer gespecialiseerde tool voor SEO op bol.

Termwijzer

Zoekwoorden onderzoeken voor een product op bol.com om je bol listing aan te passen

De Termwijzer is een unieke tool die specifiek is ontworpen om je te helpen excelleren in SEO op bol. Met de Termwijzer kun je:

  • Nieuwe zoekwoorden ontdekken op basis van een gegeven zoekwoord. Dit kan je helpen bij het uitbreiden van je zichtbaarheid op bol.com door je te richten op zoekwoorden die relevant zijn voor je producten en die je misschien nog niet hebt overwogen.
  • Zien hoeveel producten je dagelijks moet verkopen om hoog organisch te ranken op een zoekwoord. Dit kan je helpen bij het stellen van realistische verkoopdoelen en het bepalen van je advertentiebudget voor sponsored products.
  • Zien op welke zoekwoorden jij en je concurrenten gevonden worden. Dit kan je waardevolle inzichten geven in de strategieën van je concurrenten en je helpen je eigen strategie te verfijnen.

Daarnaast kan de Termwijzer je helpen bij het optimaliseren van je strategie voor sponsored products. Door relevante zoekwoorden te identificeren en te begrijpen welke zoekwoorden het meest effectief zijn in je markt, kun je een strategie ontwikkelen die je zichtbaarheid en verkoop op bol.com maximaliseert. Je kunt bijvoorbeeld de Termwijzer gebruiken om te onderzoeken welke zoekwoorden je aan je listing wilt toevoegen voor organische zichtbaarheid, en vervolgens bepalen welke zoekwoorden interessant zijn om te sponsoren.


De prijsmodellen vergeleken

MarktMentor: Constant en voorspelbaar

MarktMentor heeft een prijsmodel ontwikkeld dat zich richt op eenvoud en voorspelbaarheid. Voor slechts €49 per maand krijg je toegang tot een breed scala aan data, ideaal voor starters en kleinere ondernemers. Wil je diepere inzichten in je eigen winkel? Dan is ons pakket van €69 per maand perfect voor jou. En voor de meest uitgebreide analyse bieden we het premium pakket aan voor €129 per maand. Ongeacht het pakket dat je kiest, bij MarktMentor blijven de maandelijkse kosten constant, wat je een duidelijk voordeel geeft in financiële planning. Bovendien, als je meerdere winkels wilt toevoegen, is dat bij ons een vaste lage prijs van €25 per extra winkel per maand.

Boloo: Variabele kosten naast een maandelijks tarief

Boloo hanteert een prijsmodel waarbij je een standaard maandelijks bedrag betaalt, aangevuld met kosten die variëren op basis van het aantal verwerkte orders. Dit variabele kostenmodel betekent dat je maandelijkse kosten onvoorspelbaar worden naarmate je meer verkoopt. Bijvoorbeeld, voor meer dan 600 orders betaal je bij Boloo €22.95 extra per maand bovenop het basispakket. Het kan moeilijk zijn om te anticiperen op de exacte uitgaven, wat het lastig maakt om te plannen hoeveel je maandelijks kwijt bent aan software tooling. Daarnaast krijg je al snel het gevoel dat je gestraft wordt voor de groei die je doormaakt, zonder dat je er extra inzichten voor terugkrijgt.

Kostenvergelijking bij uitbreiding

Laten we dit in perspectief plaatsen met concrete cijfers. Stel dat je bedrijf groeit en je meer dan 200 orders per maand verwerkt. Bij MarktMentor blijft je investering gelijk: nog steeds €49, €69 of €129, afhankelijk van je gekozen pakket. Bij Boloo betaal je al snel €52,9 tot €112,9. Bij meer dan 1000 orders per maand blijft MarktMentor ongewijzigd voordelig, terwijl bij Boloo de kosten oplopen tot €72,9 voor Business en €132,9 voor Enterprise. Voor ondernemingen die de 7500 orders overstijgen, blijven de kosten bij MarktMentor nog steeds stabiel en voorspelbaar, in tegenstelling tot de €129,9 tot €189,9 die je bij Boloo zou moeten betalen.

Bij MarktMentor geloven we niet in het straffen van groei. Onze pakketprijzen blijven constant, ongeacht de omvang van je succes. Het is jouw keuze om te bepalen of en wanneer je behoefte hebt aan meer uitgebreide inzichten. Als je kiest om meer te betalen voor ons uitgebreide pakket van €69 of €129 per maand, doe je dit omdat je waarde ziet in de extra inzichten die we bieden, niet omdat je gedwongen wordt door een toename in verkoopvolumes. Bij MarktMentor is elke extra euro die je investeert een keuze voor meer waarde, niet een verplichting door groei. Dit geeft je de vrijheid om je bedrijf uit te bouwen op een manier die voor jou het beste werkt, met de zekerheid dat je kosten beheersbaar en voorspelbaar blijven.


Klaar om te beginnen?Start nu meteen gratis