Op zoek naar een alternatief voor Sellevate?

Ontdek MarktMentor, het platform voor bol.com dat je direct toegang geeft tot miljoenen productdata, waardoor je sneller en gemakkelijker inzichten kunt genereren en beslissingen kunt nemen.


Geen weken wachten op data, maar direct aan de slag!

Bol Zilver Partner Badge
Vrouw werkt op laptop met MarktMentor

Meer dan 3000 bedrijven gingen jou al voor

Aigostar logoBic logoLifegoods logonetprofiler logoAmazin logo

Lees onze case study

Waarom stappen bol.com verkopers van Sellevate over naar MarktMentor?

Pricing plan comparison
marktmentor logosellevate logo
Product Research
Product Database
Inbegrepen
Inbegrepen
White- & Greyspots
Inbegrepen
Inbegrepen
Product Radar
Inbegrepen
Inbegrepen
Productgroepen vergelijken
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Data tussen Nederland & België vergelijken
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Koopblok analyseren
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Direct toegang tot data
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Maximaal aantal producten tegelijk tracken
100
Aantal producten met data
meer dan 2 miljoen producten
maximaal 140 producten
Chrome Extensie
Zoekvolumes
Inbegrepen
Inbegrepen
Afzetcijfers
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Omzetcijfers
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Keyword Research
Zoekwoord Database
Niche Verkenner
Niet inbegrepen
Data over trends & seizoenen
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Niches onderzoeken via zoekwoorden
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Producten onderzoeken via zoekwoorden
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vindbaarheid analyseren
Inzichten zoekwoordposities
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Inzichten categorieposities
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Data wordt dagelijks ververst
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Automatisering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Assortiment optimaliseren
Winstcalculator
Inbegrepen
Inbegrepen
Listing optimalisator
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Data exporteren
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Conversie analyse
Inbegrepen
Niet inbegrepen
SEO op bol.com
Zoekwoord SEO
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Reverse search
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Gerelateerde zoekwoorden ontdekken
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Dashboard
Mobiele app
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Inzichten omzet, bestellingen & retours
Inbegrepen
Inbegrepen
Meerdere winkels koppelen
Inbegrepen
Inbegrepen
Winstgevendheid analyseren
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Marktaandeel
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Bulk data importeren
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Prijs
Startprijs
Vanaf € 15,- per maand
Vanaf € 15,- per maand
In detail

MarktMentor vergeleken met Sellevate

Ben je op zoek naar een tool zoals Sellevate, die je helpt bij het vinden van potentieel winstgevende producten met behulp van een product tracker? Zoek je een dashboard om je winstgevendheid te beoordelen? Dan heb je geluk! Wij bieden niet alleen vergelijkbare functionaliteiten, maar gaan veel verder. Ons assortiment omvat een breed scala aan aanvullende tools, ontworpen om jouw bol business naar een hoger niveau te tillen.
Waar Sellevate beperkingen oplegt aan de hoeveelheid verkoopcijfers die je kunt inzien, bieden wij onbeperkte toegang. Zo kun je elk potentieel product zonder belemmeringen analyseren. Daarnaast bieden we je een geavanceerd dashboard waar je je winstgevendheid kunt beoordelen, iets dat je bij Sellevate niet vindt.

Productonderzoek

Product database van bol.com met winstgevendheid, sales en omzet

Als aanbieders van tools voor productonderzoek hebben MarktMentor en Sellevate aanzienlijk verschillende aanpakken. Bij Sellevate selecteer je producten en wacht je tot de data is verzameld. Bij MarktMentor, daarentegen, bieden we directe toegang tot een uitgebreide database met miljoenen relevante producten.

Het is belangrijk om de prijzen van Sellevate in overweging te nemen. Afhankelijk van het gekozen pakket is bij hen het aantal producten dat je kunt volgen beperkt. Met hun meest luxueuze pakket kunnen slechts 100 producten worden gevolgd en met hun instapabonnement is dit zelfs maar 15. Ondanks deze prijzen, blijft het aantal producten dat je bij hen kunt volgen aanzienlijk beperkt vergeleken met wat wij bij MarktMentor bieden: vanaf de start heb je toegang tot miljoenen producten.

Sellevate volgt productdata via de browser die je op dat moment gebruikt. Dit kan soms leiden tot het ongemak van het handmatig moeten verwijderen van meerdere producten uit je bol.com winkelmandje. Bij MarktMentor kom je niet voor dit probleem te staan.

Bij MarktMentor bieden we inzicht voor zowel de Nederlandse als de Belgische markt. We geven je ook de mogelijkheid om de koopblokken van miljoenen producten te analyseren. Deze functies geven je diepgaand inzicht in de markt en helpen je bij het maken van weloverwogen beslissingen.

Daarnaast hebben we de Product Radar. Deze krachtige tool helpt je met het ontdekken van nieuwe producten die winstgevend kunnen zijn voor jouw bedrijf. Deze tool maakt het ook gemakkelijker om producten te vinden die passen bij jouw assortiment.

Chrome Extensie

Zowel Sellevate als MarktMentor bieden een Chrome Extensie aan. Desondanks zijn er grote verschillen in de diepgang van de informatie die deze extensies verstrekken. Met de Chrome Extensie van Sellevate krijg je alleen zoekvolumes te zien wanneer je je op bol.com begeeft. MarktMentor gaat echter verder door niet alleen zoekvolumes te tonen, maar je ook te voorzien van aanvullende gegevens over productafzet en omzet.

Keyword Research

Terwijl Sellevate geen functionaliteiten biedt op het gebied van Keyword Research, erkent MarktMentor wel degelijk het belang hiervan. Daarom hebben wij de Niche Verkenner ontwikkeld. Lees verder om meer te weten te komen over deze bijzondere functionaliteit.

Niches en zoekwoorden onderzoeken op bol.com

Niche Verkenner

De Niche Verkenner is een krachtige tool, speciaal ontworpen om je een volledig overzicht te geven van alle verkoopkansen op bol.com. Met deze feature kun je snel en gemakkelijk de verschillende niches en marktsegmenten op bol.com ontdekken en onderzoeken waar nog onbenutte kansen liggen.

De Niche Verkenner biedt een dynamische, filterbare database van zoekwoorden en categorieën. Hiermee kun je je onderzoek verfijnen op basis van verschillende factoren zoals vraag, concurrentie en seizoensgebondenheid. Dit maakt het gemakkelijk om precies te vinden wat je zoekt en om kansen te identificeren die anderen misschien over het hoofd zien.

Wat de Niche Verkenner echt onderscheidt, is de mogelijkheid om trends en ontwikkelingen te volgen over verschillende tijdsperiodes. Of je nu wilt zien wat er de afgelopen maand is gebeurd, de afgelopen drie maanden of zelfs het afgelopen jaar, de Niche Verkenner biedt de inzichten die je nodig hebt.

SEO op bol.com

Sellevate biedt geen specifieke tools aan die zijn ontworpen voor SEO op bol.com. Bij MarktMentor hebben we de Termwijzer gecreëerd, een tool die speciaal is ontwikkeld met oog voor SEO op bol.

Termwijzer

Zoekwoorden onderzoeken voor een product op bol.com om je bol listing aan te passen

De Termwijzer is een uniek hulpmiddel die specifiek is ontworpen om je te helpen excelleren in SEO op bol. Met de Termwijzer kun je:

  • Nieuwe zoekwoorden ontdekken op basis van een gegeven zoekwoord. Dit kan je helpen bij het uitbreiden van je zichtbaarheid op bol.com door je te richten op zoekwoorden die relevant zijn voor je producten en die je misschien nog niet hebt overwogen.
  • Zien hoeveel producten je dagelijks moet verkopen om hoog organisch te ranken op een zoekwoord. Dit kan je helpen bij het stellen van realistische verkoopdoelen en het bepalen van je advertentiebudget voor sponsored products.
  • Zien op welke zoekwoorden jij en je concurrenten gevonden worden. Dit kan je waardevolle inzichten geven in de strategieën van je concurrenten en je helpen je eigen strategie te verfijnen.

Daarnaast kan de Termwijzer je helpen bij het optimaliseren van je strategie voor sponsored products. Door relevante zoekwoorden te identificeren en te begrijpen welke zoekwoorden het meest effectief zijn in je markt, kun je een strategie ontwikkelen die je zichtbaarheid en verkoop op bol.com maximaliseert. Je kunt bijvoorbeeld de Termwijzer gebruiken om te onderzoeken welke zoekwoorden je aan je listing wilt toevoegen voor organische zichtbaarheid, en vervolgens bepalen welke zoekwoorden interessant zijn om te sponsoren.


Aanbod optimaliseren

Sellevate biedt geen tools om je assortiment op bol.com te optimaliseren. Bij MarktMentor zien we het belang in van gedetailleerde en makkelijk toegankelijke data om groei op bol.com te stimuleren.

Ook krijg je bij Sellevate geen inzichten over hoe je nu op de markt presteert. MarktMentor vult dit gat op. We geven je niet alleen inzicht in hoe vindbaar je nu bent, maar ook waardevolle data over je marktaandeel en conversies. Dit helpt je om een duidelijker beeld te krijgen van je prestaties op bol.com, zodat je beter gerichte groeistrategieën kunt opzetten.

Het continu analyseren van je assortiment is een cruciaal onderdeel van deze strategie. Het gaat niet alleen om het kennen van je best- en slechtst presterende producten, maar ook om te begrijpen waarom ze zo presteren. Daarom richt MarktMentor zich op het leveren van diepgaande informatie die je helpt kansen en uitdagingen te identificeren, zodat je effectievere strategieën kunt vormgeven.

Vindbaarheid verbeteren

Bol.com salesfunnel met gemiddelde ranking, conversies en verwachte sales van een zoekwoord

Het verbeteren van je assortiment begint met het begrijpen van je huidige vindbaarheid. MarktMentor heeft zich gespecialiseerd in het inzichtelijk maken van deze vindbaarheid. Hierbij zijn een aantal kernpunten die onze dienst uniek maken:

  • MarktMentor start meteen met het volgen van posities. Dit betekent dat je vanaf het moment van aanmelding toegang hebt tot relevante inzichten, zonder te hoeven wachten.
  • Je hoeft zelf geen zoekwoorden aan te geven. MarktMentor houdt automatisch bij voor welke zoekwoorden miljoenen producten zichtbaar zijn op bol.com. Dit voorkomt dat je relevante zoekwoorden over het hoofd ziet.
  • Het proces van het handmatig toevoegen van zoekwoorden voor elk product is verleden tijd. Alles wordt voor je geautomatiseerd, waardoor je tijd bespaart, vooral als je veel producten in je assortiment hebt.
  • De gerapporteerde posities komen altijd overeen met wat je ziet op bol.com. Dit komt doordat MarktMentor posities bepaalt op basis van relevantie, zodat je een nauwkeurig en betrouwbaar overzicht krijgt van de zichtbaarheid van je assortiment.

Met MarktMentor krijg je een diepgaand beeld van je zichtbaarheid op bol.com. Zodra je je bij ons aanmeldt, heb je meteen toegang tot deze data, waardoor je veel tijd en moeite bespaart in je onderzoek. Je kunt de informatie ook exporteren naar Excel, wat de integratie met je eigen systemen moeiteloos maakt.

Bovendien voorziet MarktMentor je van informatie over welke zoekwoorden waarschijnlijk meer klikken en verkopen genereren. Onze expertise stelt ons in staat om je bij elke stap te ondersteunen bij het maximaliseren van je zichtbaarheid op bol.com.

Het marktaandeel

Bol.com marktaandeel voor computers, koken & tafelen en persoonlijke verzorging

Het is essentieel om te begrijpen hoe je presteert ten opzichte van je concurrenten om je assortiment te optimaliseren. Daarom hebben we bij MarktMentor een functie ontwikkeld die je inzicht geeft in je marktaandeel voor alle categorieën op bol.com.

Deze tool biedt waardevolle informatie waarmee je kunt bepalen in welke categorieën je uitblinkt en waar je mogelijk verbeteringen kunt aanbrengen. Door deze gegevens over een bepaalde periode te bekijken, kun je trends en patronen identificeren. Dit helpt je te bepalen welke delen van je assortiment mogelijk meer aandacht nodig hebben.

Met deze inzichten kun je gerichte beslissingen nemen om je assortiment te verbeteren en je concurrentiepositie op bol.com te versterken.

Conversie analyseren

Het analyseren en vergelijken van je conversieratio met die van de markt is een cruciale stap in het verbeteren van je assortiment. MarktMentor biedt je de inzichten die je nodig hebt om dit te doen.

Met onze tool kun je gemakkelijk identificeren welke producten beter presteren dan de markt en welke momenteel onderpresteren. Deze informatie is van onschatbare waarde bij het bepalen van je volgende stappen.

Op basis van deze inzichten kun je gerichte acties ondernemen. Of het nu gaat om het aanpassen van je listingstrategie voor producten die het goed doen, of het heroverwegen van je aanpak voor producten die niet aan de verwachtingen voldoen, MarktMentor helpt je om geïnformeerde beslissingen te nemen die je bedrijf vooruit helpen.

Dashboarding

Zowel Sellevate als MarktMentor beschikken over dashboard-functionaliteiten. Bij beide platforms kun je de omzet, bestellingen en retouren van je assortiment op bol.com bekijken. Ook kun je meerdere winkels aan beide tools koppelen. Echter, waar Sellevate tekortschiet is de mogelijkheid om de winstgevendheid van je assortiment te analyseren, je gegevens te exporteren of kosten in bulk te uploaden. MarktMentor biedt deze functies wel, waardoor je een completer overzicht en meer controle over je gegevens hebt.


Klaar om te beginnen?Start nu meteen gratis