Bol.com

Het belang van reviews op bol.com en hoe je ze kunt krijgen

In de wereld van online winkelen zijn productreviews van onschatbare waarde. Ze bieden potentiële klanten inzicht in de ervaringen van anderen met een product en kunnen een doorslaggevende factor zijn bij de aankoopbeslissing. Voor online verkopers op platforms zoals bol.com is het verzamelen van positieve reviews dan ook een cruciaal aspect van hun bedrijfsstrategie. In deze blogpost gaan we dieper in op het belang van reviews, hoe bol.com omgaat met reviews, en hoe je als verkoper meer organische reviews kunt krijgen.

 • author profile picture
  Lars Hurkmans
  Mede-oprichter
reviews-krijgen-bol

Het belang van reviews

Reviews zijn een krachtig hulpmiddel in de wereld van e-commerce. Ze bieden een vorm van sociale bewijskracht, waarbij potentiële klanten vertrouwen putten uit de ervaringen van anderen. Positieve reviews kunnen de geloofwaardigheid van een product versterken, de conversieratio verhogen en uiteindelijk leiden tot meer verkopen. Bovendien kunnen ze waardevolle feedback bieden aan verkopers over de sterke en zwakke punten van hun producten, waardoor ze hun aanbod kunnen verbeteren.

Hoe bol.com omgaat met reviews

Bol.com heeft een duidelijk beleid als het gaat om reviews. Ze zijn bedoeld voor klanten om hun ervaringen met een product te delen en andere klanten te informeren. Er zijn echter enkele richtlijnen waaraan een review moet voldoen. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan voor verkopers of bol.com-medewerkers om reviews te schrijven over artikelen die ze zelf verkopen. Daarnaast moet een review betrekking hebben op de ervaring van de klant met het artikel en moet deze in begrijpelijk en correct Nederlands zijn geschreven.

Categorieën zonder reviews op bol.com

Het is belangrijk om te weten dat bol.com reviews voor bepaalde productgroepen uitschakelt. Dit is te wijten aan strenge wetgeving waarbij voor geselecteerde productgroepen geen claims mogen worden gemaakt over het gebruik en de effecten van deze artikelen. Enkele voorbeelden van productgroepen waarvoor reviews zijn uitgeschakeld, zijn:

 • Afslanksupplementen
 • Anti-haaruitvalbehandeling
 • Anti-jeukmiddel
 • Babyvoeding tot 6 maanden
 • Creatine
 • Homeopathisch middel
 • Insectenbeschermingsmiddel
 • Laxeermiddel

Het verzamelen van reviews

Het verzamelen van reviews kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende strategieën die je kunt toepassen om dit proces te vergemakkelijken. Een van de meest effectieve methoden is het versturen van een follow-up e-mail na aankoop, waarin je de klant vriendelijk vraagt om een review achter te laten. Let wel, je mag klanten niet zomaar e-mails sturen, maar maximaal één e-mail met een factuur. bol.com reguleert dit steeds meer en neemt de facturatie steeds meer zelf in handen.

Andere methoden om reviews te verzamelen zijn het aanbieden van een e-book of een bedankkaartje bij de aankoop. Deze extraatjes kunnen klanten een positief gevoel geven over hun aankoop en hen aanmoedigen om een review achter te laten. Ook kun je proberen om de instapdrempel om een review te schrijven te verlagen door bijvoorbeeld een QR-code met een link naar jouw productpagina met het product mee te sturen.

Conclusie

Het verzamelen van reviews op Bol.com is een essentieel onderdeel van het succes van een online verkoper. Hoewel het een uitdaging kan zijn, zijn er verschillende effectieve strategieën die je kunt toepassen om meer organische reviews te krijgen. Door het belang van reviews te begrijpen en de juiste methoden toe te passen, kun je je verkoop en klanttevredenheid op Bol.com aanzienlijk verhogen.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik meer reviews op bol.com?

Er zijn verschillende strategieën die je kunt toepassen om meer reviews te krijgen op bol.com. Dit kan variëren van het versturen van een follow-up e-mail na aankoop, het aanbieden van een e-book of een bedankkaartje bij de aankoop, tot het actief vragen om feedback van je klanten.

Waarom zijn reviews belangrijk?

Reviews zijn belangrijk omdat ze potentiële klanten inzicht geven in de ervaringen van anderen met een product. Ze bieden een vorm van sociale bewijskracht die de geloofwaardigheid van een product kan versterken en de conversieratio kan verhogen.

Hoe gaat bol.com om met reviews?

Bol.com heeft een duidelijk beleid als het gaat om reviews. Ze zijn bedoeld voor klanten om hun ervaringen met een product te delen en andere klanten te informeren. Er zijn echter enkele richtlijnen waaraan een review moet voldoen. Ook kan bol.com een review altijd verwijderen.

Klaar om te beginnen?Start nu meteen gratis