Case studies

MarktMentor - De Helium 10 tool voor bol volgens Amazon Advies

In onze reeks over klantverhalen verkennen we hoe bedrijven met de tools van MarktMentor aanzienlijke groei realiseren op bol.com. Vandaag belichten we het succesverhaal van Amazonadvies, een voorbeeld van hoe geavanceerde data-analyse en strategische inzichten van MarktMentor bedrijven helpen om hun online aanwezigheid en verkoop te verbeteren.

  • author profile picture
    Lars Hurkmans
    Mede-oprichter
amazon_advies

Wie zijn Amazon Advies?

Amazonadvies, een gespecialiseerd marktplaats agency, richt zich op het optimaliseren van verkoopprestaties op platforms zoals Amazon en bol.com. Met een praktische aanpak en een scherp oog voor detail, heeft Amazonadvies zowel grote als kleine merken, waaronder Shimano en Magimix, geholpen hun online zichtbaarheid en verkoop te verbeteren. In een sector waar verandering de enige constante is, biedt Amazonadvies haar klanten de expertise en ondersteuning die nodig zijn om uit te blinken op deze concurrerende marktplaatsen

De uitdaging van Amazon Advies

Amazon Advies, al succesvol in het helpen van merken op Amazon, stond voor een nieuwe uitdaging toen ze hun diensten uitbreidden naar bol.com. Ze hadden een tool nodig die net zo goed werkte voor bol.com als Helium 10 voor Amazon. Dit was belangrijk omdat ze hun klanten net zo effectief wilden helpen met hun assortiment op bol.com als ze al deden op Amazon. Het vinden van de juiste tool was cruciaal; het moest een diepgaand inzicht bieden in de markt van bol.com, zodat Amazonadvies hun klanten kon blijven ondersteunen bij het maken van slimme keuzes voor hun producten.

We vertrouwen op Helium 10 voor onze analyses op Amazon, maar voor bol.com hadden we iets vergelijkbaars nodig. Toen we MarktMentor ontdekten, was het duidelijk dat dit niet zomaar een tool was – het bood ons dezelfde cruciale functies als Helium 10, maar dan speciaal ontworpen voor de unieke uitdagingen van bol.com. MarktMentor was een gamechanger voor ons.

Noud Spaan – Marketplace specialist

Hoe MarktMentor Amazon Advies geholpen heeft

Nauwkeurige data voor betere besluitvorming

Bij Amazonadvies was het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de markt op bol.com. MarktMentor's data over omzet en verkoopaantallen hielpen hen hierbij. Deze informatie maakte het voor het team makkelijker om te bepalen welke producten kansrijk waren, wat een belangrijk onderdeel is van hun dienstverlening.

Dankzij deze data kon Amazonadvies hun klanten beter adviseren. Ze hadden nu een betrouwbaarder overzicht van welke producten het waarschijnlijk goed zouden doen op bol.com, wat hielp bij het maken van slimmere keuzes voor hun assortiment.

De eenvoud en efficiëntie van MarktMentor in het vinden en analyseren van relevante productgegevens hebben ons dagelijkse werkproces aanzienlijk verbeterd. We kunnen nu sneller en met meer vertrouwen beslissingen nemen, wat een aanzienlijk voordeel oplevert voor onze klanten.

Noud Spaan – Marketplace specialist
Product Radar MarktMentor

Doelgerichte zoekopties voor productselectie

De Product Database van MarktMentor was een nuttige toevoeging voor Amazonadvies. Met de filters konden ze snel relevante producten vinden, wat tijd bespaarde. Dit was niet alleen handig voor het zoeken, maar gaf ook inzicht in de marktsituatie, zoals verzadiging en concurrentie op het gebied van prijs en reviews.

Deze informatie stelde Amazonadvies in staat om hun klanten beter te begeleiden bij het kiezen van producten en te bepalen of het de moeite is om in een nieuwe productcategorie te stappen.

Product Radar MarktMentor

Analyse van marktsegmenten voor strategisch inzicht

Voor Amazonadvies was het waardevol om inzicht te hebben in de omzet van verschillende productcategorieën op bol Met MarktMentor konden ze zien welke producten het meest bijdroegen aan de omzet in verschillende categorieën. Dit soort informatie is belangrijk voor het opstellen van effectieve marktstrategieën.

Dankzij MarktMentor kon Amazonadvies de verkoopprestaties van het assortiment van hun klanten afzetten tegen de algemene markttrends. Dit maakte het mogelijk om precies te begrijpen hoe veranderingen in strategie de concurrentiepositie en het marktaandeel van hun klanten konden verbeteren.

Met MarktMentor hebben we een niveau van detail in onze data-analyse bereikt dat eerder niet mogelijk was. Dit heeft ons in staat gesteld om onze aanbevelingen aan klanten nauwkeuriger te maken, wat direct resulteerde in betere verkoopresultaten op bol.com.

Noud Spaan – Marketplace specialist

Klaar om te beginnen?Start nu meteen gratis