E-commerce

Op zoek naar een Europese leverancier voor jouw dropshipping bedrijf? Vind ze hier!

In de wereld van e-commerce en online bedrijfsvoering is het kiezen van de juiste leveranciers een cruciale stap naar succes. Hoewel Aziatische leveranciers vaak de voorkeur krijgen vanwege hun lage kosten, zijn er verschillende redenen waarom je soms voor Europese leveranciers zou moeten kiezen. In deze blogpost gaan we dieper in op deze redenen, de voor- en nadelen van Europese leveranciers, en geven we je een lijst van enkele Europese leveranciers die je kunt overwegen.

 • author profile picture
  Lars Hurkmans
  Mede-oprichter
waarom-europese-leveranciers

Voordelen van Europese leveranciers

Er zijn verschillende voordelen aan het werken met Europese leveranciers. Hier zijn enkele van de meest opvallende:

 • Kortere levertijden: Een van de grootste voordelen van het werken met Europese leveranciers is de kortere levertijd. Dit is vooral belangrijk als je aan dropshipping doet op platforms zoals bol.com, waar de regels voorschrijven dat je producten vanuit een Europese locatie naar de klant moet sturen en dat je binnen maximaal 8 werkdagen het product moet kunnen leveren. Dit is vaak niet haalbaar als je producten uit Azië moet laten komen.
 • Hogere kwaliteitsnormen: De kwaliteitsnormen in Europa zijn over het algemeen hoger dan in veel Aziatische landen. Dit betekent dat je minder kans hebt om producten van lage kwaliteit te ontvangen die je reputatie kunnen schaden en je klanten kunnen teleurstellen.
 • Vermijden van douanerechten en invoerbelastingen: Door te kiezen voor Europese leveranciers, vermijd je mogelijke problemen met douanerechten en invoerbelastingen die kunnen ontstaan bij het importeren van goederen uit Azië.
 • Betere communicatie en klantenservice: Europese leveranciers zijn vaak gemakkelijker te bereiken en hebben over het algemeen betere klantenservice dan hun Aziatische tegenhangers. Dit kan het oplossen van problemen en het beantwoorden van vragen veel gemakkelijker maken.

Nadelen van Europese leveranciers

Ondanks de vele voordelen, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan het werken met Europese leveranciers:

 • Hogere kosten: Een van de grootste nadelen van Europese leveranciers is dat de kosten vaak hoger zijn. Dit komt door de hogere productiekosten in Europa, waaronder hogere lonen en strengere milieu- en veiligheidsnormen.
 • Beperkter assortiment: Daarnaast kan het assortiment van producten dat beschikbaar is bij Europese leveranciers beperkter zijn dan bij Aziatische leveranciers. Dit betekent dat je mogelijk niet alle producten die je wilt verkopen, kunt vinden bij Europese leveranciers.

Europese leveranciers en dropshipping

Dropshipping is een populaire e-commerce strategie waarbij de verkoper geen voorraad houdt, maar in plaats daarvan de bestellingen doorstuurt naar een derde partij - de leverancier - die de producten rechtstreeks naar de klant verzendt. Dit model heeft verschillende voordelen, waaronder lage opstartkosten, minder risico's en de mogelijkheid om een breed scala aan producten aan te bieden.

Europese leveranciers kunnen bijzonder voordelig zijn voor dropshipping. Zoals eerder vermeld, kunnen de kortere levertijden die mogelijk zijn met Europese leveranciers een groot voordeel zijn, vooral op platforms zoals bol.com, waar de regels voorschrijven dat je producten vanuit een Europese locatie naar de klant moet sturen en dat je binnen maximaal 8 werkdagen het product moet kunnen leveren.

Daarnaast kunnen de hogere kwaliteitsnormen van Europese leveranciers helpen om de tevredenheid van de klant te verhogen en de reputatie van je winkel te verbeteren. En hoewel de kosten van Europese leveranciers vaak hoger zijn, kunnen deze op de lange termijn worden gecompenseerd door hogere klanttevredenheid en minder retourzendingen.

Lijst van Europese leveranciers

Als je aan dropshipping doet, zijn er verschillende Europese leveranciers die je kunt overwegen. Hier zijn enkele van de meest opvallende:

 1. Etsy Nederland: Een online marktplaats waar je unieke of custom handgemaakte items kunt vinden. Etsy biedt ook mogelijkheden voor dropshipping.
 2. CJDropship: Een platform dat dropshipping diensten aanbiedt, met een breed scala aan producten.
 3. Alliance B.V.: Dit bedrijf heeft uitgebreide ervaring in de groothandel in groenten en fruit en werkt sinds 2003 met succes op de markt van West- en Oost-Europa.
 4. Droppery: Met Droppery worden groothandels, leveranciers en merken digitaal verbonden met nieuwe wederverkopers, oftewel webshops.
 5. Zentrada: Een Europees B2B-platform dat een breed scala aan producten aanbiedt van verschillende leveranciers.
 6. Orderchamp: Een B2B-marktplaats waar retailers unieke producten kunnen ontdekken van geselecteerde merken en leveranciers.
 7. BigBuy: Een toonaangevende dropshipping leverancier in Europa, biedt duizenden producten in verschillende categorieën.
 8. Spocket: Een dropshipping marktplaats die je in staat stelt om producten te vinden van leveranciers over de hele wereld, inclusief Europa.
 9. Modalyst: Een dropshipping platform dat toegang biedt tot een breed scala aan producten van onafhankelijke merken en leveranciers, inclusief Europese leveranciers.
 10. VidaXL: Een internationale online retailer die een verrassend assortiment van duizenden producten in de categorieën huis, tuin, garage, doe-het-zelf en kleding aanbiedt. Ze bieden ook dropshipping diensten aan.

Conclusie

Het kiezen van de juiste leveranciers is een cruciaal aspect van het runnen van een succesvol online bedrijf. Hoewel Europese leveranciers misschien duurder zijn, bieden ze verschillende voordelen die ze een aantrekkelijke optie kunnen maken, vooral voor dropshipping. De kortere levertijden, hogere kwaliteitsnormen, en het vermijden van douanerechten en invoerbelastingen zijn slechts enkele van de voordelen die Europese leveranciers kunnen bieden. Hoewel er ook nadelen zijn, zoals hogere kosten en een beperkter assortiment, kunnen deze op de lange termijn worden gecompenseerd door hogere klanttevredenheid en minder retourzendingen.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik voor Europese leveranciers kiezen in plaats van Aziatische leveranciers?

Er zijn verschillende redenen om voor Europese leveranciers te kiezen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn kortere levertijden, hogere kwaliteitsnormen, het vermijden van douanerechten en invoerbelastingen, en betere communicatie en klantenservice.

Wat zijn de nadelen van het werken met Europese leveranciers?

De kosten van Europese leveranciers zijn vaak hoger vanwege de hogere productiekosten in Europa. Daarnaast kan het assortiment van producten dat beschikbaar is bij Europese leveranciers beperkter zijn dan bij Aziatische leveranciers.

Zijn Europese leveranciers een goede keuze voor dropshipping?

Ja, Europese leveranciers kunnen bijzonder voordelig zijn voor dropshipping. De kortere levertijden en hogere kwaliteitsnormen kunnen helpen om de klanttevredenheid te verhogen en de reputatie van je winkel te verbeteren.

Waar kan ik Europese leveranciers vinden?

Er zijn verschillende platforms en marktplaatsen waar je Europese leveranciers kunt vinden, zoals Etsy Nederland, CJDropship, Alliance B.V., Droppery, Zentrada, Orderchamp, BigBuy, Spocket, Modalyst en VidaXL.

Klaar om te beginnen?Start nu meteen gratis