Bol.com

Hoe koop je succesvol producten in via Alibaba

Als online verkoper op bol.com heb je verschillende opties voor het verzenden van je producten naar klanten. In deze blogpost leggen we uit welke opties er zijn, hoe bol.com omgaat met de verantwoordelijkheid, en wanneer je wat het beste kunt doen.

  • author profile picture
    Lars Hurkmans
    Mede-oprichter
verzenden-via-bol

Verzendopties op bol.com

Bol.com biedt vier verschillende verzendmethoden aan: Verzenden via bol (VvB), Logistiek via bol (LvB), Verzenden via bol+ (VvB+), en zelf verzenden.

Verzenden via bol (VvB)

Bij VvB verzorgt bol.com de klantenservice en retourafhandeling, maar je bent zelf verantwoordelijk voor het inpakken en verzenden van je producten. Dit is een goede optie als je net begint met verkopen en nog niet veel bestellingen hebt. Het is ook mogelijk om VvB te doen via een fulfilmentpartij zoals Titan Fulfillment.

Logistiek via bol (LvB)

Bij LvB neemt bol.com het volledige logistieke proces over. Ze slaan je producten op in hun magazijn, verpakken en verzenden ze, en handelen ook de klantenservice en retouren af. Dit is een goede optie als je veel bestellingen hebt en je tijd liever besteedt aan andere aspecten van je bedrijf. Echter, LvB is momenteel gesloten voor nieuwe aanmeldingen en het kan moeilijk zijn om hiervoor in aanmerking te komen.

Verzenden via bol+ (VvB+)

VvB+ is een uitbreiding van VvB waarbij bol.com ook de opslag van je producten overneemt. Dit is handig als je niet genoeg ruimte hebt om je producten op te slaan, maar nog steeds zelf de verzending wilt verzorgen.

Zelf verzenden

Als je ervoor kiest om zelf te verzenden, ben je verantwoordelijk voor het gehele proces, van opslag en verpakking tot klantenservice en retourafhandeling. Dit geeft je de meeste controle, maar kan ook tijdrovend zijn.

Hoe kom je in aanmerking voor LvB, VvB & VvB+?

Om in aanmerking te komen voor LvB, VvB of VvB+, moet je voldoen aan bepaalde eisen. Voor LvB moet je bijvoorbeeld een bepaald aantal bestellingen per jaar hebben, en voor VvB+ moet je een bepaald verkoopvolume hebben. De exacte eisen kunnen variëren, dus het is belangrijk om deze te controleren op het partnerplatform van bol.com.

De rol van fulfilmentcentra

Als je ervoor kiest om zelf te verzenden, kan een fulfilmentcentrum een goede optie zijn. Een fulfilmentcentrum is een bedrijf dat de opslag, verpakking en verzending van producten voor je overneemt. Ze kunnen ook andere diensten aanbieden, zoals voorraadbeheer, orderverwerking en klantenservice.

Een voorbeeld van een betrouwbare fulfilmentpartner is Titan Fulfillment. Ze bieden een breed scala aan diensten en hebben een goede reputatie in de industrie.

Het gebruik van een fulfilmentcentrum kan je veel tijd besparen en je in staat stellen om je te concentreren op andere aspecten van je bedrijf. Echter, er zijn ook nadelen. Fulfilmentcentra rekenen meestal een vergoeding voor hun diensten, en je hebt minder controle over het verzendproces.

Wanneer moet je gebruik maken van een fulfilmentcentrum?

Het gebruik van een fulfilmentcentrum kan een goede keuze zijn als je veel bestellingen hebt en niet genoeg tijd of ruimte hebt om ze zelf te verwerken. Het kan ook nuttig zijn als je producten verkoopt die speciale opslag- of verzendvereisten hebben, zoals gekoelde producten.

Echter, als je slechts een paar bestellingen per week hebt, kan het goedkoper en eenvoudiger zijn om ze zelf te verwerken. Ook als je producten op maat maakt of personaliseert, kan het beter zijn om zelf te verzenden.

De gevolgen van het niet nakomen van levertijdsbeloftes op bol.com

Het niet nakomen van je levertijdsbeloftes op bol.com kan ernstige gevolgen hebben. Volgens het verzendbeleid van bol.com kunnen verkopers die hun levertijdsbeloftes niet nakomen beleidspunten verliezen. In het ergste geval kan bol.com je winkel sluiten. Dit kan ook gevolgen hebben voor je groeistartperiode.

Daarom is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen of je de verzending zelf wilt verzorgen of dat je dit wilt uitbesteden aan bol.com of een fulfilmentcentrum.

Kosten van verzenden

De kosten van verzenden kunnen variëren afhankelijk van de verzendmethode die je kiest. Bij VvB en VvB+ betaal je een vast tarief per verzonden pakket, terwijl je bij LvB betaalt voor zowel de opslag als de verzending van je producten. De exacte kosten kunnen variëren, dus het is belangrijk om deze te controleren voordat je een keuze maakt.

Samenvatting

Hier is een tabel die de verschillende verzendopties samenvat:

VerzendmethodeVerantwoordelijkheidKostenGeschikt voor
VvBVerpakken en verzendenVast tarief per pakketVerkopers met weinig bestellingen
LvBverpakken en verzendenOpslag- en verzendkostenVerkopers met veel bestellingen
VvB+Verpakken en verzendenVast tarief per pakket + opslagkostenVerkopers met veel bestellingen en beperkte opslagruimte
Zelf verzendenAllesVariabelVerkopers die volledige controle willen

Het kiezen van de juiste verzendmethode is een belangrijke beslissing die een grote invloed kan hebben op je bedrijf. Het is belangrijk om alle opties zorgvuldig te overwegen en de keuzete maken die het beste past bij jouw behoeften en capaciteiten.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen VvB, LvB en VvB+?

Bij VvB verzorgt bol.com de klantenservice en retourafhandeling, maar je bent zelf verantwoordelijk voor het inpakken en verzenden van je producten. Bij LvB neemt bol.com het volledige logistieke proces over, inclusief opslag, verpakking, verzending, klantenservice en retourafhandeling. VvB+ is een uitbreiding van VvB waarbij bol.com ook de opslag van je producten overneemt.

Wat is een fulfilmentcentrum?

Een fulfilmentcentrum is een bedrijf dat de opslag, verpakking en verzending van producten voor je overneemt. Ze kunnen ook andere diensten aanbieden, zoals voorraadbeheer, orderverwerking en klantenservice.

Wanneer moet ik gebruik maken van een fulfilmentcentrum?

Het gebruik van een fulfilmentcentrum kan een goede keuze zijn als je veel bestellingen hebt en niet genoeg tijd of ruimte hebt om ze zelf te verwerken. Het kan ook nuttig zijn als je producten verkoopt die speciale opslag- of verzendvereisten hebben.

Wat gebeurt er als ik mijn levertijdsbeloftes op bol.com niet nakom?

Het niet nakomen van je levertijdsbeloftes op bol.com kan ernstige gevolgen hebben. Volgens het verzendbeleid van bol.com kunnen verkopers die hun levertijdsbeloftes niet nakomen beleidspunten verliezen. In het ergste geval kan bol.com je winkel sluiten.

Hoeveel kost het om te verzenden via bol.com?

De kosten van verzenden kunnen variëren afhankelijk van de verzendmethode die je kiest. Bij VvB en VvB+ betaal je een vast tarief per verzonden pakket, terwijl je bij LvB betaalt voor zowel de opslag als de verzending van je producten. De exacte kosten kunnen variëren, dus het is belangrijk om deze te controleren voordat je een keuze maakt.

Hoe kom ik in aanmerking voor LvB, VvB of VvB+?

Om in aanmerking te komen voor LvB, VvB of VvB+, moet je voldoen aan bepaalde eisen. Voor LvB moet je bijvoorbeeld een bepaald aantal bestellingen per jaar hebben, en voor VvB+ moet je een bepaald verkoopvolume hebben. De exacte eisen kunnen variëren, dus het is belangrijk om deze te controleren op het partnerplatform van bol.com.

Klaar om te beginnen?Start nu meteen gratis