Op zoek naar een alternatief voor Rylee?

Ontdek MarktMentor, het platform voor bol.com dat je direct toegang geeft tot miljoenen productdata, waardoor je sneller en gemakkelijker inzichten kunt genereren en beslissingen kunt nemen.


Geen weken wachten op data, maar direct aan de slag!

Bol Zilver Partner Badge
Vrouw werkt op laptop met MarktMentor

Meer dan 3000 bedrijven gingen jou al voor

Aigostar logoBic logoLifegoods logonetprofiler logoAmazin logo

Lees onze case study

Waarom stappen bol.com verkopers van Rylee over naar MarktMentor?

Pricing plan comparison
marktmentor logorylee logo
Product Research
Product Database
Inbegrepen
Inbegrepen
Chrome Extensie
Inbegrepen
Inbegrepen
Product Radar
Inbegrepen
Inbegrepen
Productgroepen vergelijken
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Data tussen Nederland & België vergelijken
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Koopblok analyseren
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Direct toegang tot data
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Aantal producten met data
meer dan 3 miljoen producten
ongeveer 1 miljoen producten
Keyword Research
Zoekwoord Database
Inbegrepen
Inbegrepen
Data over trends
Inbegrepen
Inbegrepen
Data over seizoensgebondenheid
Inbegrepen
Inbegrepen
Afzetdata bij zoekwoorden
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Data over concurrentie
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Inzoomen op niches
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Inzoomen op producten
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Filterbare tijdsperiodes
30 dagen, 3 maanden, jaar
30 dagen, 3 maanden, jaar
Aantal zoekwoorden
meer dan 250.000
ongeveer 150.000
Automatisch nieuwe zoekwoorden
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Vindbaarheid analyseren
Inzichten zoekwoordposities
Inbegrepen
Inbegrepen
Inzichten categorieposities
Inbegrepen
Inbegrepen
Data wordt dagelijks ververst
Inbegrepen
Inbegrepen
Automatisering
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Historische data meteen beschikbaar
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Zoekwoordfilters
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Data exporteren
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Maximale positie per zoekwoord
1000
100
Assortiment optimaliseren
Listing optimalisator
Inbegrepen
Inbegrepen
Winstcalculator
Inbegrepen
Inbegrepen
Data exporteren
Inbegrepen
Inbegrepen
Conversie analyse
Inbegrepen
Niet inbegrepen
SEO op bol.com
Zoekwoord SEO
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Reverse search
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Gerelateerde zoekwoorden ontdekken
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Dashboard
Mobiele app
Inbegrepen
Inbegrepen
Winstgevendheid analyseren
Inbegrepen
Inbegrepen
Meerdere winkels koppelen
Inbegrepen
Inbegrepen
Marktaandeel
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Bulk data importeren
Inbegrepen
Niet inbegrepen
Winkelbeheer
Automatisch facturen uploaden
Inbegrepen
Inbegrepen
E-mail campagnes
Inbegrepen
Inbegrepen
Prijs
Startprijs
Vanaf € 15,- per maand
Vanaf € 52,- per maand
In detail

MarktMentor vergeleken met Rylee

Ben je geïnteresseerd in een tool zoals Rylee die je helpt met het opsporen van potentiële producten via een product tracker en een dashboard waarmee je de winstgevendheid kunt evalueren? Dat komt goed uit, want wij bieden vergelijkbare functionaliteiten en nog zoveel meer! Ons aanbod bestaat uit een breed scala aan extra tools, ontworpen om jouw bol business naar een hoger niveau te tillen.
Hierbij een kleine blik op wat wij jou te bieden hebben:

Productonderzoek

Product database van bol.com met winstgevendheid, sales en omzet

Bij MarktMentor begrijpen we dat inzichtelijke en toegankelijke data de sleutel zijn tot succesvol productonderzoek. Hoewel zowel wij als Rylee tools voor dit doel bieden, verschilt de aanpak significant. Rylee laat je eerst producten selecteren, waarna je vervolgens wacht op de verzameling van data. MarktMentor biedt je daarentegen directe toegang tot een rijke database met miljoenen relevante producten - er is geen wachttijd, de informatie die je nodig hebt is meteen beschikbaar.

Wat ons uniek maakt, is niet alleen de onmiddellijke beschikbaarheid van data, maar ook de breedte en diepgang van de informatie die we bieden. We bieden unieke inzichten voor zowel Nederland als België, waarmee je de koopblokken van miljoenen producten kunt analyseren. Deze diepgaande kijk op de markt stelt je in staat om goed geïnformeerde, datagestuurde beslissingen te nemen.

Bovendien is onze Product Radar ontworpen om je werkproces te stroomlijnen. Met deze tool kun je alle verzamelde data organiseren en toegankelijk houden op één centrale plek. Deze organisatie maakt het besluitvormingsproces eenvoudiger en efficiënter.

Keyword Research

Niches en zoekwoorden onderzoeken op bol.com

Bij MarktMentor streven we ernaar om onze gebruikers de meest effectieve en uitgebreide hulpmiddelen te bieden. Daarom hebben we de Niche Verkenner ontwikkeld, een tool die speciaal is ontworpen om je Keyword Research op bol.com naar een hoger niveau te tillen. Hoewel Rylee's Zoekwoord Database zeker nuttig is, geloven we bij MarktMentor in constante innovatie en denken we dat onze Niche Verkenner je nog verder kan brengen.

Rylee's Zoekwoord Database is een handige tool om snel zoekwoorden te identificeren op basis van bol.com zoektrends. Echter, onze Niche Verkenner gaat nog een stap verder. In plaats van je alleen te concentreren op de meest populaire zoektrends, willen we je een breed overzicht bieden van alle verkoopkansen op bol.com. We moedigen je aan om verder te kijken dan het voor de hand liggende en verschillende niches en marktsegmenten te verkennen die mogelijk nog niet volledig zijn blootgelegd.

Wat onderscheidt onze Niche Verkenner? Bij MarktMentor zijn we trots op de dynamische en filterbare database van zoekwoorden en categorieën die onze Niche Verkenner bevat. Met deze tool kun je je onderzoek verfijnen op basis van verschillende factoren zoals vraag, concurrentie en seizoensgebondenheid. Het is niet alleen een efficiënte manier van zoeken, maar helpt je ook om kansen te ontdekken die je anders misschien zou missen.

En we gaan nog verder. De Niche Verkenner biedt je ook de mogelijkheid om trends en ontwikkelingen te volgen over verschillende tijdsperiodes. Of je nu de veranderingen van de afgelopen maand, het afgelopen kwartaal of zelfs het afgelopen jaar wilt begrijpen, de Niche Verkenner heeft de inzichten die je nodig hebt.


SEO op bol.com

Rylee biedt geen specifieke tools aan die zijn ontworpen voor SEO op bol.com. Hoewel Rylee een Zoekwoord Database heeft, is deze voornamelijk opgezet voor productonderzoek en niet voor SEO op bol. Bij MarktMentor hebben we de Termwijzer gecreëerd, een tool die speciaal is ontwikkeld met oog voor SEO op bol.

Termwijzer

Zoekwoorden onderzoeken voor een product op bol.com om je bol listing aan te passen

De Termwijzer is een unieke tool die specifiek is ontworpen om je te helpen excelleren in SEO op bol. Met de Termwijzer kun je:

  • Nieuwe zoekwoorden ontdekken op basis van een gegeven zoekwoord. Dit kan je helpen bij het uitbreiden van je zichtbaarheid op bol.com door je te richten op zoekwoorden die relevant zijn voor je producten en die je misschien nog niet hebt overwogen.
  • Zien hoeveel producten je dagelijks moet verkopen om hoog organisch te ranken op een zoekwoord. Dit kan je helpen bij het stellen van realistische verkoopdoelen en het bepalen van je advertentiebudget voor sponsored products.
  • Zien op welke zoekwoorden jij en je concurrenten gevonden worden. Dit kan je waardevolle inzichten geven in de strategieën van je concurrenten en je helpen je eigen strategie te verfijnen.

Daarnaast kan de Termwijzer je helpen bij het optimaliseren van je strategie voor sponsored products. Door relevante zoekwoorden te identificeren en te begrijpen welke zoekwoorden het meest effectief zijn in je markt, kun je een strategie ontwikkelen die je zichtbaarheid en verkoop op bol.com maximaliseert. Je kunt bijvoorbeeld de Termwijzer gebruiken om te onderzoeken welke zoekwoorden je aan je listing wilt toevoegen voor organische zichtbaarheid, en vervolgens bepalen welke zoekwoorden interessant zijn om te sponsoren.


Aanbod optimaliseren

Bij MarktMentor waarderen we het belang van gedetailleerde en gemakkelijk toegankelijke gegevens voor het bereiken van groei op bol.com. Hoewel Rylee en MarktMentor beide tools aanbieden voor het opdoen van deze inzichten, verschilt de implementatie en functionaliteit van deze tools aanzienlijk.

Rylee levert informatie over je huidige zichtbaarheid op de markt, wat absoluut nuttig is. Echter, bij MarktMentor streven we ernaar om nog een stap verder te gaan. Naast inzicht in je huidige vindbaarheid, krijg je met MarktMentor waardevolle gegevens over je marktaandeel en conversies. Dit biedt een meer omvattend beeld van je prestaties op bol.com, waardoor je beter gerichte groeistrategieën kunt ontwikkelen.

De continue analyse van je assortiment speelt een cruciale rol in deze strategie. Het is niet alleen essentieel om te weten welke producten hardlopers zijn en welke achterblijven, maar ook om te begrijpen waarom. Daarom is onze aanpak bij MarktMentor gericht op het verstrekken van diepgaande informatie die helpt bij het identificeren van kansen en uitdagingen, wat weer bijdraagt aan het vormgeven van effectieve strategieën.

Vindbaarheid verbeteren

Bol.com salesfunnel met gemiddelde ranking, conversies en verwachte sales van een zoekwoord

Het verbeteren van je assortiment begint met het begrijpen van je huidige vindbaarheid. Rylee heeft hier de Ranking Tracker voor ontworpen. Deze tool laat zien voor welke zoekwoorden je producten vindbaar zijn. Er kleven echter een aantal beperkingen aan deze tool::

  • De tracking van posities start pas nadat je zelf zoekwoorden hebt toegevoegd. Dit betekent dat je enkele weken moet wachten voordat je bruikbare inzichten kunt verkrijgen.
  • Je moet zelf aangeven voor welke zoekwoorden je de posities wilt bijhouden. Dit kan leiden tot het over het hoofd zien van relevante zoekwoorden waarvan je misschien niet op de hoogte bent, maar waarop je mogelijk wel zichtbaar bent.
  • Het proces van het handmatig toevoegen van zoekwoorden voor elk product kan tijdrovend zijn, vooral als je veel producten in je assortiment hebt.
  • De gerapporteerde posities komen niet altijd overeen met wat je ziet op bol.com, aangezien Rylee niet rekening houdt met relevantie.
  • Rylee houdt een maximum van 100 posities bij per zoekwoord.

Bij MarktMentor begrijpen we deze uitdagingen en hebben we een oplossing ontwikkeld die een duidelijker, diepgaander beeld geeft van je zichtbaarheid op bol.com. MarktMentor houdt automatisch bij voor welke zoekwoorden miljoenen producten zichtbaar zijn op bol.com. Zodra je je bij ons aanmeldt, heb je meteen toegang tot deze data. Hierdoor bespaar je veel tijd en moeite in je onderzoek.

Bovendien is het bij ons niet nodig om te wachten op data. We hebben deze informatie al voor je verzameld. We bepalen posities op basis van relevantie, zodat je een nauwkeurig en betrouwbaar overzicht krijgt van de zichtbaarheid van je assortiment. Je kunt de informatie ook exporteren naar Excel, waardoor je de data moeiteloos kunt integreren met je eigen systemen.

Naast het bieden van inzicht in je huidige vindbaarheid, voorziet MarktMentor je ook van informatie over welke zoekwoorden waarschijnlijk meer klikken en verkopen genereren - inzichten die Rylee niet biedt. Wij zijn er bij elke stap om je te helpen je zichtbaarheid op bol.com te maximaliseren.

Het marktaandeel

Bol.com marktaandeel voor computers, koken & tafelen en persoonlijke verzorging

Het is essentieel om te begrijpen hoe je presteert ten opzichte van je concurrenten om je assortiment te optimaliseren. Daarom hebben we bij MarktMentor een functie ontwikkeld die je inzicht geeft in je marktaandeel voor alle categorieën op bol.com.

Deze tool biedt waardevolle informatie waarmee je kunt bepalen in welke categorieën je uitblinkt en waar je mogelijk verbeteringen kunt aanbrengen. Door deze gegevens over een bepaalde periode te bekijken, kun je trends en patronen identificeren. Dit helpt je te bepalen welke delen van je assortiment mogelijk meer aandacht nodig hebben.

Met deze inzichten kun je gerichte beslissingen nemen om je assortiment te verbeteren en je concurrentiepositie op bol.com te versterken.

Conversie analyseren

Het analyseren en vergelijken van je conversieratio met die van de markt is een cruciale stap in het verbeteren van je assortiment. MarktMentor biedt je de inzichten die je nodig hebt om dit te doen.

Met onze tool kun je gemakkelijk identificeren welke producten beter presteren dan de markt en welke momenteel onderpresteren. Deze informatie is van onschatbare waarde bij het bepalen van je volgende stappen.

Op basis van deze inzichten kun je gerichte acties ondernemen. Of het nu gaat om het aanpassen van je listingstrategie voor producten die het goed doen, of het heroverwegen van je aanpak voor producten die niet aan de verwachtingen voldoen, MarktMentor helpt je om geïnformeerde beslissingen te nemen die je bedrijf vooruit helpen.

Klaar om te beginnen?Start nu meteen gratis